ISTP: Introvert senzorialo-logic


 

 

Mi-am facut un test de personalitate, si mi-a iesit ca sunt ISTP.. Adevar in multe puncte~!

 

Jean Gabin, Maistru

1. E o fire încăpăţânată, rezervată, aproape întotdeauna la fel de rece şi misterios, foarte practic şi eficient, preferă “micile pietricele ale experienţei cotidiene în faţa norilor cumulativi ai toriilor abstracte”, ştie oriunde să se aranjeze confortabil, îşi cunoaşte interesele şi le va apăra neabătut, nu vrea să depindă de nimeni.

2. Aceasta este faţada iar în spatele ei se ascunde de obicei o fire destul de poetică, uşor de rănit şi de aceea în mod deosebit de mândră, o inimă sensibilă, vrea să fie cel mai iubit, nu suferă să fie trataţi toţi la fel, poţi să dobândeşti recunoaşterea de către el numai prin sentimente sincere, va veni fără ezitare în ajutor dacă ochii şi intonaţia respectivului arată că are mare nevoie de acesta, că el e foarte necesar omului respectiv.

3. Mişcările sale sunt calme, precise, foarte reţinute, privit din afară s-ar părea că rezultatul obţinut e întotdeauna mai mare decât eforturile depuse, îl caracterizează “îndârjirea liniştită în vederea ducerii la bun sfârşit a tot ce a început, o răspundere interioară faţă de o cauză şi modestia, în atitudinea faţă de muncă nu face mare vâlvă, după cum şi sentimentele şi le manifestă fără emfază, la început pare că face totul lent, neglijent, dar cu încetul începi să observi că încetineala lui reflectă ritmul general al vieţii. Este o înbinare între descătuşare şi armonie.

4. Nu este un “Don Quijote”, nu va lucra fără scop, este un inventator înnăscut, dar nu se grăbeşte să-şi implementeze ideile, până nu se vor maturiza împrejurările în vedere unui profit maxim, se laudă cu capacitatea sa de a nu face nimic fără câştig, îi place foarte mult comfortul, dacă întreprinde ceva împreună cu aitul totul se va aranja pe neobservate în aşa fel ca să-i fie avantajos lui, în sfera lui de acţiune totul este aranjat pentru condiţii ideale de muncă şi odihnă.

5. Dacă nu este alături dualul său “Tom Sawyer” poate face impresia unui leneş şi flecar, vorbeşte mult şi nu face nimic, parcă aşteaptă ceva, el într-adevăr aşteaptă – strigătul de ajutor, nu va face nimic fără un scop iar scopuri nu ştie să-şi inventeze, numai entuziastul înflăcărat “Tom Sawyer” posedă acea cheie care poate declanşa mecanismul precis şi infailibil al lui “Gabin”, atunci “Gabin” va constata bucuria pe care o produce prin munca sa, în ce priveşte dorinţa sinceră din partea celuilalt el o va înţelege pe baza unor intonaţii care îl mobilizează în mod automat, iar dorinţele şi bucuria le exprimă cel mai bine “Tom Sawyer”, care este un mare specialist în a descoperi talente şi a se entuziasma pentru ele.

6. Porunca ca o formă de adresare pentru el nu există, nu reacţionează la comenzi, procedează aşa cum crede de cuviinţă, şi de obicei se întâmplă ceea ce a vrut el, nu prea ştie să ceară, îi vine mai uşor să oblige pe om să facă ce trebuie.

7. În dragoste e foarte neîncrezător şi precaut, numai “Tom Sawyer” e în stare să topească gheaţa reţinerii sale, şi aceasta datorită procedeelor ameţitoare de manifestare a simpatiei care uneori depăşesc buna cuviinţă, istoria dragostei lor se desfăşoară prin manifestări furtunoase ale sentimentelor lui “Tom Sawyer” însoţite de mormăitul neîncrezător al lui “Gabin”, un rol mare îl joacă atingerea. “Gabin” e foarte sensibil la aceste asemenea forme de piăit, felul în care atinge el pe cineva şi cum, cui îi permite să se atingă de el este prima dovadă a atitudinii sale faţă de persoana respectivă.

8. E importantă şi intonaţia, expresia feţei în timpul dialogului, nu-i place maniera moale, dezlânată de a vorbi cu el, nu-i plac intonaţiile sceptice şi expresia acră a feţei.

9. Caută să atragă atenţia persoanei care îl interesează printr-o glumă sau o observaţie temerară, dar nu jignitoare, iar apot se arată perfect indiferent.

10. Îl caracterizează emotivitatea reţinută, tendinţa de a masca trăirile sufleteşti în spatele unei măşti de răceală şi inaccesibilitate, datorită căreia le împrumută rafinament şi expresivitate, e impasibil în orice împrejurări, dar rămâne rece şi inaccesibil în mod diferenţiat, când iubeşte nu se grăbeşte să-şi manifeste sentimentele faţă de dualul său cam uşuratic “Tom Sawyer”, e foarte gelos şi neîncrezător, are o frică extraordinară ca nu cumva sentimentele sale să fie luate în derâdere, cu cât este mai singuratic cu atât este mai greu accesibil.

11. În situaţii de pericol cu încăpăţânare nu se teme de nimic, se apropie calm de focarul pericolului, aceasta este mişcarea sa cea mai caraeteristică, să se îndrepte drept spre adversar, rezistă acela care este mai tare (aceasta este poza cea mai tipică a actorului Jean Gabin), încăpăţânarea, refuzul concesiilor, sentimentul adânc al dreptăţii care e de partea lui, curajul.

12. E greu să fie convins, poate să nu continue altercaţia dar rămâne la părerea sa, dreptatea sa nu demonstrează prin cuvinte ci continuând imperturbabil să facă ce a început, adeseori face dovadă a unei deosebite măiestrii diplomatice, reuşind să evite conflictul, căci ştie că conflictul odată început, îi va veni foarte greu să facă compromisuri.

13. E un estet, îi place să citească şi să mediteze la frumuseţea lumii dimprejur, îi plac stările sufleteşti armoniase, reţine în memorie sunetele, culorile, mirosurile, dar reţine şi mai intens trăirile neplăcute, se bazează cu totul pe gustul său, dispreţuieşte moda şi consideră că fiecare om trebuie să aibă ceva propriu, individual, apartamentul tebuie să fie plăcut şi frumos, acesta este pentru el acelaşi lucru, într-un mediu neplăcut se simte prost.

ISTP – Mecanicii În general se regăsesc în următoarele caracteristici:

• Interesaţi de cum funcţionează lucrurile

• Nu le plac mediile foarte rigide şi organizate; se vor plictisi

• Aduna constant informaţii despre mediul înconjurător.

• Au o abilitate excelentă de a aplica logica şi raţionamentul în imensa lor baza de informaţii şi de a alfa astfel cum funcţionează lucrurile

• Învaţă cel mai bine practic

• Nu le plac teoriile abstracte dacă nu văd aplicarea lor practică

• Sunt orientaţi spre acţiune • Se concentrează pe prezent mai degrabă decât pe viitor

• Le place varietatea şi experienţele noi

• Foarte practici şi realişti

• Foarte practici, pot găsi rapid soluţii la probleme

• Fixaţi pe rezultate; vor să vadă rezultate imediate.

• Relaxaţi şi flexibili în jurul altor oameni • Îşi asumă riscuri şi le place acţiunea

• Independenţi şi hotărâţi – nu le plac angajamentele

• De obicei au multă încredere în forţele lor Tipul ISTP are nevoie de un stil de viaţă cu multă libertate şi autonomie fără prea multe presiuni externe şi reguli. Cel mai bine lucrează pentru ei şi în medii flexibile. Înclinaţia lor naturală este spre găsirea de soluţii practice şi folosirea raţionamentelor pentru a vedea cum funcţionează lucrurile.

Posibile cariere pentru ISTP • Antreprenori • Poliţişti • Programatori • Ingineri • Mecanici • Piloţi, şoferi, motociclişti • Atleţi

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: