GUEST POST-Controlor RATB – ce meserie …


 

Salutare din nou din deplasare. Emil Calinescu ma numesc, blogger cand ma plictisesc, student cand imi amintesc, doctorand cand vreau sa ma laud. Cand sunt blogger, pot fi citit, injurat ori chiar laudat la adresa : http://emilstudentulminune.wordpress.com/ .

Acest articol a fost gandit alaltaieri (duminica) in ziua de Florii, cand am mers la Salonul Auto de la Bucuresti. Nu intru in detalii legate de salon, ce caut acolo & stuff. Spun doar ca am mers.

Pana acolo aveam insa o problema : nu mai aveam abonament RATB. Care, ati ghicit, expirase fix cu o zi inainte. Si aveam mai multe variante :

–          Sa merg pe jos 2 statii pana la metrou, si d-acolo cu metroul pana la Unirea ;

–          Sa merg pe blat cu ratb-ul (104).

Am ales o varianta de mijloc : sa merg pana la Piata Iancului, cele 2 statii adica, pe blat, urmand ca de acolo sa iau metrou. Deci …

Am plecat eu d-acasa, am asteptat vreo 20 de minute RATB-ul in statie, si intr-un final a venit. Am urcat cu frica, si eram cu ochii-n 4. Pe bune, n-am mai fost demult asa. Doua statii si credeam ca-mi sta inima. Fiecare om mi se parea suspect. Fiecare geaca imi parea a fi de controlor. Pe bune, desi la altele poate as fi bun, aici sigur nu. Probabil eram si rosu la fata si foarte speriat.

Si discutasem inainte la telefon cu un tovaras, care-mi zicea sa merg linistit pe blat, ca n-are ce sa mi se intample. Doar sunt Floriile. Iar daca acel controlor e catolic pentru el e chiar Pastele.

Dupa asta, ma tot gandeam: bai, ce naspa e sa fii controlor. Adica in principiu faci o fapta buna daca te duci la munca de Florii. Zici ca aduci si tu un ban in casa, te « sacrifici » intr-o zi de sarbatoare, dar na, se merita. Cum o fi insa la controlori ? Astia primesc salariu in functie de cate amenzi dau. Deci astia se bucura daca vad vreun ratacit care a uitat sa-si ia abonament si-l prind. Si e MOTIV DE SARBATOARE.

Acu’ pe bune : ce-o fi in sufletul lor ? Ma gandesc ca unii or fi oameni cu capul pe umeri. Nu toti, am intalnit cazuri de oameni foarte ingusti si absurzi. Dar exista si oameni normali. Ce-o fi in sufletul lor ? Cum poti sa te bucuri ca ai prins un om fara bilet ? Mai ales daca asta se intampla intr-o zi de sarbatoare…

Si asta in conditiile in care nu prea poti sa-ti iei bilet. Adica am vrut sa-mi iau duminica, am ajuns la centrul RATB de la Iancului si inchisesera la 14 :30. Era 14 :45 cand am ajuns. E adevarat, ora la acel centru difera de fiecare data. Mai anul trecut inchideau pe la 4, acum doi ani inchideau la 2. SI nu, astfel de informatii nu gasesti pe site-ul RATB. Cer deja prea mult.

Altfel, meseria de controlor e utila. Daca n-ar fi ei, n-ar plati nimeni bilet si am avea un transport in comun de c…. Deci nu e ca alte meserii in care dau cu pietre si zic ca ce bine ar fi daca s-ar desfiinta. Dar pe bune, e oribil. Dezgustator.

O solutie buna ar fi un transport in comun gratis, caz in care acesti oameni ar fi pusi sa faca niste chestii de care sa nu le fie rusine : ar spala strazile, ar strange gunoaiele, ar servi la cine stie ce bomba de la marginea Bucurestiului. In acest ultim caz s-ar bucura pe bune de venirea sarbatorilor : oamenii vin la ei sa SARBATOREASCA pe bune.

In final, un banc despre asta :

Cica o doamna fuge disperata sa prinda autobuzul. Soferul ii inchide usa in nas, vrea sa porneasca. Femeia urla: DESCHIDETI DOMNE, CA TREBUIE SA AJUNG LA MUNCA. Dupa protestele calatorilor, doamnei I se deschid usile si aceasta urca in autobuz. Se inchid usile autobuzului. Doamna isi scoate apoi legitimatia si incepe sa spuna : BILETELE SAU ABONAMENTELE LA CONTROL !

 

Salutari BLOGOSFERICE tuturor 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: