Planul lui Base


Pentru a intzelege planul lui basescu trebuie luate in cosiderare doua elemente
 • distributzia votantzilor partidelor
 • declaratzia lui basescu ca doreshte sa faca un nou referendum pentru un vot uninominal „curat”, deoarece este nemultzumit de modul in care a fost scrisa actuala lege.
 
Sa pornim de la o imagine aproximativa a distributziei actuale, si probabile in viitorul apropiat, a votantzilor PSD, PD, PNL, si UDMR in circumscriptziile de votare din tzara:

Care e planul lui basescu cu votul uninominal „curat”
In cazul votului uninominal „curat”, in fiecare circumscriptzie este ales NUMAI PRIMUL clasat, indiferent de cate procente au locurile doi, trei, patru, etc. Deci, conform graficului de mai sus, locurile din parlament vor fi impartzite intre primii doi clasatzi in fiecare circumscriptzie in parte, adica intre PSD si PD, plus cateva voturi pe care le va lua UDRM din circumscriptziile maghiare in care sunt majoritari si ies pe primul loc. PNL nu va mai lua (aproape) nici un vot deoarece nu sunt pe primul loc in (aproape) nici o sectzie de votare. PNL NU VA MAI INTRA IN PARLAMENT.

 • nota: in cazul sistemului de vot actual, „uninominalul” se compenseaza in functzie de procentele pe care le-au dobandit partidele in toata tzara, astfel ca toate partidele sunt reprezentate in parlament cu (aproximativ) cota lor electorala, adica circa 30% PSD, 30% PSD, 20% PNL, 7% UDMR, 13% altele.

Acesta este PLANUL DIABOLIC a lui basescu din spatele declaratziei sale „doresc un sistem de vot care sa aduca numai doua mari partide in parlament, plus UDMR”: sa refaca referendumul pentru vot uninominal, dar de data asta sa-l faca „sa-i iasa bine” si SA DISPARA PNL DIN PARLAMENT. In joc nu este Geoana vs Basescu, ci EXISTENTZA PNL. 

In conlcuzie, din pacate nu exista alta solutzie decat sa-l votam pe Geoana. Basesecu poate sa promita orice, dar odata ajuns in barca (pardon, pe vapor) BASESCU VA DISTRUGE PNL DEFINITIV.

Daca consideratzi ca acest mesaj este corect, datzi acest link mai departe pe mess si postatzi-l periodic in forumuri:   https://giulia21.wordpress.com

PS
Acest mesaj este scris in principal pentru a da o „tema de gandire” simpatizantzilor lui Crin Antonescu si PNL, dar planul basescian are implicatzii mult mai serioase: in esentza, odata instituit votul uninominal „curat” dorit de basescu va fi practic imposibil ca un nou partid sa mai apara pe scena politica din Romania, oricat de dinamic, tanar, sau bine intentzionat ar fi acel nou partid. Vor ramane pe scena politica PSD+PD (adica FSN) care „se vor bate pe rupte” si vor „alterna la putere” intr-o mascarada de democratzie controlata de clica de securishti din spatele lui basescu si a urmashilor lui.

2 comentarii (+add yours?)

 1. cristian
  Noi 25, 2009 @ 09:38:22

  Sa inteleg faptul ca tu esti de acord ca atunci cand un candidat se claseaza pe locul 3 intr-un colegiu sa fie ales in detrimentul celui care s-a clasat pe locul 1?
  Mai reflecteaza.

  Răspunde

 2. giulia21
  Noi 25, 2009 @ 15:48:17

  nu’s eu de acord mey….asta e planul lui bas(h)escu…nu eu trebuie sa reflectez ci prostimea care-l voteaza pe betivanu asta

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: