Sutienul care se transforma in masca de gaze! Si alte inventii trasnite


Inventatorii sutienului se numara printre castigatorii de anul acesta ai premiilor Ig Nobel, acordate de Universitatea Harvard celor mai trasnite, ciudate si inutile descoperiri stiintifice, o alternativa la serioasele premii Nobel

Premiul pentru Sanatate Publica i-a revenit Elenei Bodnar, o ucraineanca ce locuieste un Hinsdale (Illinois), si colegilor ei, care au creat un sutien ce poate fi rapid transformat in doua masti de gaze – una pentru persoana care poarta sutienul, iar cealalta pentru o persoana din apropiere care are nevoie de o masca de gaze. Alte premii care te lasa masca

 Ofiterii de politie din Irlanda au primit premiul Ig Nobel pentru literatura, pentru ca au scris peste 50 de amenzi aceleiasi persoane, Prawo Jazdy, care a incalcat cu regularitate regulile in trafic, circuland cu viteza. In limba poloneza, numele „infractorului” inseamna „permis de conducere”.

Stephan Bolliger si colegii sai de la Universitatea din Berna (Elvetia) au castigat premiul Ig Nobel pentru un studiu prin care au incercat sa determine daca o sticla de bere goala provoaca mai multe fracturi craniului uman decat o sticla plina cu bere, in timpul unei batai dintr-un bar.

 Gideon Gono, guvernatorul Rezervelor Bancii Nationale din Zimbabwe, care se confrunta de multi ani cu o inflatie galopanta, a primit premiul Ig Nobel „pentru ca le-a oferit oamenilor o ocazie simpla, zilnica, de a manipula o serie larga de numere” – de la cele mai mici pana la cele mai mari. Banca din Zimbabwe a emis bancnote cu valori cuprinse untre un cent Zimbabwe si pana la 100 de trilioane de dolari Zimbabwe.

 Donald Unger din California a fost onorat pentru un experiment care a durat extrem de mult: el si-a trosnit numai degetele de la mana stanga, timp de 60 de ani, pentru a arata ca acest lucru nu provoaca artrita. Discursurile de multumire Discursurile premiantilor sunt limitate la un minut. Daca acestia depasesc timpul alocat, o fetita de numai opt ani care indeplineste rolul de gazda se apropie de invitat si-i spune: „Opreste-te, te rog, pentru ca ma plictisesc”.

Un comentariu (+add yours?)

  1. giulia21
    oct. 16, 2009 @ 17:34:41

    😀

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: