Creierul lui EMINEscu


Creierul unuia din cei mai importanti oameni ai tarii, analizat la cererea domnului T. Maiorescu, a fost “uitat” pe pervazul cladirii unde a avut loc autopsia. Ca ce chestie nu stiu, dar pot spune un lucru: E REVOLTATOR! Dupa cateva zile in care a stat in soarele cald de Bucuresti a fost trimis tanarului Dr. Gh. Marinescu, la sanatoriul Sutu, care dupa ce a avut in maini un creier atat de pretios ca al lui Mihai, l-a aruncat pur si simplu la cos, pe motiv de putrefactie, ca mult mai tarziu sa declare multe lucruri scoase din burta.
De fapt orice creier proaspat scos din cutia craniana, este moale, din cauza compozitiei bogate in apa, grasimi superioare (mielina), usor confundabile cu un proces necrotic. Greutatea sa a fost stabilita de dr. Tomescu, in buletinul autoptic, si este de 1490 gr. ( la G. Calinescu se reduce la 1400). Daca tinem cont de faptul ca lipseste cerebelul, atunci putem spune ca greutatea depaseste normalul (La om, cerebelul reprezinta 1/10 din greutatea encefalului, avand o greutate de aproximativ 140 g.)
Comparandu-le intre ele cele doua emisfere, s-a gasit o greutate mai mare in favoarea emisferei stangi, care este organul cugetarii si al actiunii. Circumvolutiile frontale, ocupau ele singure mai mult de jumatate din volumul emisferelor, indicand pana la un punct, dezvoltarea anormala a regiunilor psihice, in favoarea celor senzoriale, motoare si vegetative.

Nu stim cu ce i-a putut supara pe acesti oameni, Eminescu, insa cert este un lucru: a facut-o cu un motiv.

Cu toate ca la scoala profesorii nu sunt interesati de activitatea sa de gazetar si patriot, si este promovata doar imaginea de poet a marelui om care a fost Eminescu, e din cauza ca poate nici ei nu stiu cat de valoroasa e cu adevarat aceasta parte a scrierilor sale. Din pacate in sistemul nostru de invatamant nu sunt puse cu adevarat in valoare calitatile sale de patriot si atitudinile sale nationaliste sunt mai mult decat numai bune de pus in valoare pentru un tineret in dezvoltare.

“Cu cat e mai cult, cu atata-i mai nenorocit” M. Eminescu

Dati-i omului un premiu Nobel. Il merita  mai mult ca altii.

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. Nicol
    iul. 26, 2009 @ 18:37:18

    cool =))=))

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: